Home Selebriti Nora Danish Kalah, Neelofa Ambil Alih

Nora Danish Kalah, Neelofa Ambil Alih

4,922 views
0
SHARE

Pengacara dan usahawan berjaya Neelofa kini menjadi selebriti Malaysia paling ramai pengikut di laman Instagram sekali gus memecah rekod yang dipegang pelakon Nora Danish sebelum ini.

Dengan jumlah pengikut terbaru seramai 4.9 juta, Neelofa, 28, menerusi Instagramnya @neelofa kini mendahului kira-kira 100,000 pengikut berbanding Nora Danish yang kini mempunyai 4.8 juta pengikut.

Neelofa dalam Twitternya berkongsi berita gembira itu pada pagi Khamis.

“4.9 juta! Kita semua bersama dalam satu tempoh masa yang agak lama dan terima kasih kerana terus setia bersama saya. Agar kita dapat lebih masa kegembiraan di IG,” tulis neelofa.

Biarpun sehingga artikel ini ditulis Neelofa tidak memuatnaik sebarang kenyataan berhubung perkara tersebut di Instagramnya, namun ramai peminat mula mengucapkan tahniah atas kejayaan tersebut menerusi entri terbaharu yang dikongsinya itu.

Di satu sisi fenomena #Lofatah yang pernah mendapat perhatian dalam industri hiburan sebelum ini antara yang menyumbang kepada peningkatan jumlah pengikutnya itu.

Terdahulu, pada Ogos 2014 Nora Danish diistihar menjadi artis pertama memegang rekod selebriti Malaysia yang mempunyai pengikut paling ramai di laman Instagram dengan jumlah 1 juta pengikut pada ketika itu.

Status itu dipegang Nora sehingga Neelofa pada Khamis mengumumkan di laman Twitternya telah berjaya mengumpul 4.9 juta pengikut di laman Instagram.

Tahniah Neelofa dan semoga semua pihak terus memandang perkara ini sebagai satu persaingan sihat. Tak mahu gaduh-gaduh ye!

 

Comments

comments