Home Semasa ‘Sampah Paling Bising’ – Tweet Wanita Ini Buat Netizen Berbalah

‘Sampah Paling Bising’ – Tweet Wanita Ini Buat Netizen Berbalah

6,182 views
0
SHARE

Awal pagi tadi, seorang pengguna Twitter memuat naik gambar sekumpulan besar penunggang motosikal yang memenuhi sebuah stesen minyak dengan kapsyen yang mengundang pelbagai reaksi netizen.

“Sampah paling bising,” tulisnya.

Tweet yang dimuat naik jam 3.17 pagi hari ini telah dikicau semula sebanyak 6,288 kali dan disukai 3,079 warga Twitter.

Bagaimanapun, tweet wanita berkenaan menimbulkan rasa kurang senang segelintir individu yang mengecamnya secara terbuka.

“Act thats nothing wrong. Benda biasalah tu bila banyak kenderaan. Keadaan akan jadi bising sebab bunyi kenderaan. Bukan diorang saja-saja, dah motor diorang bunyi macam tu plus banyak. So kau nak expect apa? Sunyi sepi macam taman sorga? Gimati masuk syurga je lah kalau macam tu.” – Kamalarridha

“Sampah? Amboi, sedapnya cakap orang sampah. Elok sangat ke awak tu nak mengata orang sampah?” – Hazer

“Tegur elok-elok boleh kan? Tak payah nak sampah-sampah. Okay, happy new year, kami terima semua apa yang ditegur dan dihina. Ya, kami kan sampah, takde maruah. Maseh abang-abang dan kakak sekalian.” – Hfzhssn

“Kita tak ada hak nak cop kan orang sebagai sampah. Kita bukan tuhan, jadi jangan buat kerja tuhan. Buat kerja akak je tau scroll timeline ha main senyap-senyap okey.” – Ahmng

Walau bagaimanapun, ada yang tampil mempertahankan ‘teguran’ wanita berkenaan.

“Yang sampah tu bila korang buat bising ramai-ramai dekat stesen minyak tu. Bingit betul. Nak konvoi ramai-ramai tu orang tak kisah.” – Muaz

“Yes true, setuju. Semak bila bising-bising. Perangai dah boleh elok-elok dah. Bayar, isi, blah. Shell bukan tempat berkumpul. Nak berkumpul bising-bising, sila ke dataran. Sekian.” – Lou

“Mat Moto dan Mat Rempit tiada bezanya kalau korang memekak macam anak **** dan membahayakan/menyusahkan pengguna jalan raya yang lain. Kesimpulannya, mereka sampah.” – Bakakashi

“Actually tak kisah nak isi minyak di situ. Tiada siapa berhak nak melarang tetapi yang kitorang bengang sekarang ni, kau main press tali minyak tu berlawan-lawan dengan motor lain, is it still normal bro?” – Amy

Difahamkan, tweet berkenaan masih mendapat respon dari pengguna Twitter yang berbeza pendapat seperti tiada penghujungnya.

Comments

comments