(Video) Viral Video Kucing Makan Sisa Ayam Tandori: Pengusaha Restoran Mohon Maaf, Tidak Lagi Jual Menu Tersebut

IPOH: Pengusaha sebuah restoran di sini memohon maaf selepas rakaman kejadian seekor kucing memakan ayam tandori menjadi viral di media sosial.

Rakaman yang berdurasi 48 saat itu dipercayai dirakam oleh seorang pelanggannya yang mana turut menunjukkan kawasan kiosk itu ditinggalkan tanpa pengawasan.

Keadaan itu menyebabkan seekor kucing memanjat dan memakan sisa makanan atas alas pemotong di kiosk tersebut.

Menurut pemilik restoran, Jasni Shamsudin, kejadian pada malam Khamis itu diketahui olehnya selepas sepasukan pegawai dan anggota Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) melakukan pemeriksaan di premisnya.

Beliau juga memohon maaf atas kejadian terbabit.

Menurut Jasni lagi, pekerja terbabit digantung tugas secara sementara manakala peralatan membuat tandoori dan roti naan dibuang sebagai langkah menjaga aspek kebersihan

Katanya, menu itu tidak lagi dijual mulai hari ini.

Sementara itu, jurucakap MBI berkata, pemilik restoran berkenaan dikenakan kompaun RM250 kerana tidak mementingkan aspek kebersihan premis, selain diberi surat amaran dan diarah menghentikan penjualan ayam tandoori berkuat kuasa serta-merta.

Tinjauan mendapati pelanggan tetap mengunjungi premis itu namun kiosk ayam tandoori dan roti naan tidak lagi ditempatkan di pintu masuk restoran berkenan.

 

JM Comment

comments

Add Comment

Shares
Share This